5 Fabels over tanden bleken

5 Fabels over tanden bleken

Er worden veel verhalen verzonnen over het bleken van tanden waardoor er verkeerde opvattingen ontstaan. Dit is jammer, want met de juiste producten is het bleken van je tanden een relatief onschuldig proces en hoeft helemaal niet duur te zijn. Wij vertellen jou in deze blog 5 fabels over tanden bleken!

Fabel 1: Bleken is gevaarlijk

Dit is een fabel, omdat dit niet het geval is als je de juiste producten gebruikt! In de tandenbleek industrie bestaan er producten die Waterperoxide bevatten. Dit is wel gevaarlijk voor je tanden! Het is erg belangrijk om je bewust te zijn wat er in een tandenbleek product zit. Wanneer je met natuurlijke producten te werk gaat (zoals charcoal) is het tanden bleken niet gevaarlijk, het kan zelfs je mondgezondheid bevorderen!

 

Fabel 2: Het bleken van het gebit is slecht voor het tandglazuur.

Zoals in de vorige fabel beschrijven we dat tanden bleken de mondgezondheid kan bevorderen. Deze tweede fabel is dus ook niet correct. Als je de juiste producten gebruikt en je je aan de voorschriften houdt is dit helemaal niet het geval. Het product wat wij aanraden en verkopen is charcoal. Deze stof staat bekend om zijn absorberende kracht, die de moleculen van vloeistof en gas opneemt. Dus het doordringt/tast niet het tandglazuur aan. 

 

Fabel 3: Alle bleekmiddelen zijn hetzelfde.

Dit is niet het geval. Op de markt bestaan veel verschillende manieren om je tanden te bleken zoals: Fluoride, waterstofperoxide en vele anderen. Deze bieden ook resultaat, ze zijn goedkoper, alleen niet goed voor je gebit! Deze bewerkte formule veroorzaken gaatjes en tast het tandvlees aan! Zo bestaan er ook andere producten die natuurlijk zijn. Onze Charcoal is 100% natuurlijk en onderscheiden wij ons hiermee met andere tandbleek bedrijven. Onze formule maakt niet alleen je tanden witter, maar is ook goed voor je tandvlees en behoudt een frisse adem! Klik hier voor veilige producten om je tanden te bleken.

Fabel 4: Na 1 behandeling zijn tanden altijd stralend wit.

Dat is niet altijd waar. Elk persoon heeft een ander gebit. Bij de een zal er al resultaat na 1 behandeling zijn, terwijl bij de ander er een paar dagen overeen gaan. Het is niet dat je tandverf op je tanden aanbrengt. Het is een proces dat bij iedereen anders is. Je kunt er wel vanuit gaan dat een witmakend bleekproduct tot op zekere hoogte altijd werkt. Maar omdat bij iedereen het proces anders gaat doordat iedereen een verschillend gebit heeft, is ook het eindresultaat bij iedereen verschillend. Sommige mensen hebben namelijk van nature een wat gele tandkleur.  Bij anderen is het glazuur beschadigd, waardoor de (gele) kleur van het tandsteen duidelijker te zien is. Sommige vlekken zijn veroorzaakt door antibiotica en zijn moeilijker te verwijderen. 

 

Fabel 5: Alleen de tandarts kan veilig en goed bleken.

Dit is niet waar. Tandartsen mogelijk wettelijk gezien wel een hogere concentratie peroxide gebruiken dan mensen die thuis hun tanden bleken. Dit zorgt voor sneller resultaat, maar de whitening strips van HolySmile zijn uitermate succesvol als het gaat om tanden bleken. Als je bij een dure tandenbleker je tanden wilt bleken zal het gauw €200 kosten. Bij HolySmile heb je hetzelfde resultaat, maar dan voor €34,95.  >> Klik hier voor ons product!

 

 

Terug naar blog